III. Deutsch-Türkisches Wissenschaftsforum

Das deutsch-türkische Wissenschaftsforum findet am 6.-8. November 2014 zum dritten Mal in Antalya statt.

AKVAMAufgerufen durch unser Mitglied, das Zentrum für Europäische Studien der Akdeniz Universität (AKVAM) in Antalya und die Alice Salomon Hochschule Berlin treffen sich Wissenschaftlerinnen und Wissenschaftler aus Deutschland und der Türkei in Antalya.
Der diesjährige Schwerpunkt des Forums “Diversität in Gesellschaft, Gesundheit und Bildung” stellt auch eine Herausforderung der modernen Gesellschaften dar.

Die Teilnahme am Forum ist durch ein Referat bzw. eine Posterpräsentation möglich. Auch ohne einen Beitrag ist eine Teilnahme möglich. Sie ist gebührenfrei.
Durch die Wissenschafts-Partnerbörse, zum ersten Mal dieses Jahr ins Programm aufgenommen, können voraussichtlich neue deutsch-türkische Wissenschaftskooperationen starten.

Interessierte werden gebeten, das entsprechende Steckbrief-Formular an das Organisationskomitee zu richten. Informationen zu dem erforderlichen “Steckbrief-Formular” sowie der “Wissenschafts-Partnerbörse” sind hier zu finden

Türk-Alman İşbirliği Projelerinin Değerli Elemanları, “Türk – Alman Bilimsel İşbirliği Forumu” 6-8 Kasım 2014 tarihleri arasında Antalya’da üçüncü kez düzenleniyor.

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) ve Berlin Alice Salomon Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ASH) çağrısıyla, Almanya’dan ve Türkiye’den bilim insanları Forum için Antalya’da bir araya geliyor.
Planlanan bilimsel toplantının “Toplum, Sağlık ve Eğitimde Çeşitlilik” olan bu yılki özel konusu, modern toplumların sorunlarını ilgilendiriyor. Foruma katılım şekli bir bildiri veya bir poster sunumu olabilir. Herhangi bir görev üstlenmeden dinleyici olarak da katılım mümkün. Katılım ücretsizdir.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek “Bilim Ortaklığı Borsası” çerçevesinde yeni Türk-Alman bilimsel ortaklıklar başlatılabilir. Konuya ilgi duyan bilim insanları ve uygulayıcıların, proje tanıtım pusulası şeklinde hazırlanmış kısa proje özetini Forum Organizasyon Komitesi’ne ulaştırmaları yeterli. Bunun için gerekli olan ‘Proje Tanıtım Pusulası’ ve ‘Bilim Ortaklığı Borsası’ için ayrıntılı bilgilere http://akvam.akdeniz.edu.tr/tr.i198.iii-turk-alman-bilimsel-isbirligi-forumu.